Coach

Börje blev Steg 3 tränare i fotboll (och tog sedan UEFA A-Diplom), utvecklade metod som mental tränare och utbildare inom coaching och teambuildning. Och han har haft många uppdrag för Riksidrottsförbundet (Mot Doping, För allas rätt till idrott mm mm), Svenska Fotbollförbundet (Domarfilmer och coaching av domare), en rad specialförbund som simdykning och orientering.

FOTO: Börje Peratt, huvudtränare i framgångsrika Enebyberg pojkar 77. Enebybergs IF Pojkar 77 som Börje Peratt tränade i 10 år från starten då de var 7 år. Bilden från Gothia Cup där man blev utslagen i kvartsfinal mot blivande finalister. Laget spelade i högsta elit. Särskilt anmärkningsvärt är den sociala sammanhållningen som präglat dessa pojkar långt upp i vuxen ålder. Börje kom senare att träna A-lag och blev mental coach för bl a Hammarby och AIK elitserielag i ishockey

 

Börje introducerade sedan ”Coachbegreppet” utanför idrotten i ett projekt 1986 som fick fullt genomslag i ett arbete för Ericsson i början av 1990-talet. Och sedan i arbetet med Hammarby Hockey 1994 (”Mental coach”).